Hanyu & Chichibu

Obs! Denna provning är på engelska.

Ichiro Akuto, Marcin Miller och David Croll Master Classes av japansk whisky

Ichiro Akuto, är en av de mest omtalade personerna inom den japanska whiskybranschen idag. Hans första stora insats var att rädda ett antal fat från det nedlagda destilleriet Hanyu till whiskyälskare över hela världen. Hanyu har idag blivit en kultwhisky – Japans Port Ellen. Mest känt har single cask buteljeringarna i den så kallade kortserien blivit.

Familjen Akuto hade tidigare varit ägare till Hanyu. Ichiro Akuto hade en dröm – han ville fortsätta familjetraditionen att äga ett eget destilleri. Våren 2008 gick drömmen i uppfyllelse – Chichibu Distillery började producera. Chichibu är det första nya destilleriet i Japan sedan 1973.

Även om mängden japansk whisky har ökat i Västeuropa så är det fortfarande ett begränsat utbud. Tyvärr finns inga av de whisky som är med i provningen att köpa i Sverige ännu och de är svåra att få tag på i whiskybutiker i Europa också. Enda chansen att få smaka dessa japanska rariteter är således att komma på provningen! Om möjligt kommer det finnas att prova i Cask Swedens monter där ni också kommer träffa provningsledarna.

Line-up:

Ichiro's Malt & Grain, Blended Whisky
Ichiro's Chichibu "The First"
Ichiro's Chichibu Peated, Cask#499 (denna finns inte att få tag i på någon marknad)
+ Eventuell överaskning

 MASTER CLASSES - Fredag 30 September - (OBS Passerat Datum)
Hanyu & Chichibu - 16:00 
Mr Akuto & Mr Miller 
190 kr 
 MASTER CLASSES - Lördag 1 Oktober - (OBS Passerat Datum)
Hanyu & Chichibu - 20:00 
Mr Akuto & Mr Miller 
190 kr